Чернівці туристичні?

Якось з друзями американцями, які є волонтерами в Україні, вирішили сходити на вежу Чернівецької міської ради. Підійшовши до охоронця, я запитала чи можна піднятися на ратушу, але охоронець з диким подивом відповів – ні! «Ні» прозвучало так, ніби ми хочемо до його квартири увійти.
Два тижні тому Чернівецький Прес-клуб організовував зустріч представників міської влади з журналістами і політологами. На зустріч були запрошені виконуючий обов’язки мера м. Чернівці Михайлішин В. з помічниками. Серед безлічі питань було піднято проблему доступу громадян до ратуші міста. І от цікаво, що владники як і чиновники (думки яких ми питали попередньо) заявили громаді, що не має жодних проблем щоб піднятися на ратушу. За їх гарними словами не важко було вловити, що ця проблема є надуманою, і взагалі, якщо молодь хоче пропіаритися, то нехай шукає інші теми.
Прекрасні Чернівці вже десятиліттями стають туристичними і стати ніяк не можуть. Не знаємо, чи рахували в міській раді імовірні прибутки від відкриття цього об’єкту для людей? Ратуша могла б стати однією з візиток міста, тим паче, що йде кампанія до Євро 2012 – «Увімкни Україну». У нас жодної можливості показати місто з висоти пташиного польоту. Чернівці біля Європи; і саме туризм міг би принести левову частку доходів міському бюджету. Натомість, представники міськради одушевлено розказували нам про всі проблеми які є в ратуші і як це все непросто зробити, а краще і не чіпати.
Що ж, американські друзі змушені будуть зачекати поки у влади пройде страх перед змінами і план обіцянок трансформується у план дій.

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте